Facebook Messenger pozwala usuwać wysłaną wiadomość

0

Jeśli zdarzało się Wam wysyłać wiadomości poprzez Messengera, które po chwili wolelibyście usunąć, to taka opcja – od lutego 2019 – istnieje.

Przypomnijmy, że do tej pory Messenger nie oferował takiej opcji. W końcu Facebook postanowił to wreszcie zmienić i pora go za to po prostu pochwalić.

Nowa opcja o której mowa, nazwana “Usuń dla wszystkich”, ma za zadanie bezpowrotne usunięcie naszej wiadomości dla nas samych i dla naszych odbiorców. Oczywiście jest coś o czym musicie wiedzieć.

R E K L A M A

Nowa funkcja jest już dostępna około jeden miesiąc, ale nie każdy zna pewne warunki jakimi rządzi się możliwość z niej skorzystania. Należy zatem wiedzieć, że możliwość usunięcia swojej wiadomości jest dostępna wyłącznie przez 10 minut od momentu wysłania wiadomości. Po upływie tego czasu, usunięcie wiadomości stanie się już niemożliwe.

“Usuniesz nieodwracalnie tę wiadomość dla wszystkich uczestników czatu. Uczestnicy zostaną o tym poinformowani i nadal będą mogli ją zgłosić.”

Warto dodać, że bezpieczeństwo portalu społecznościowego Facebook jest stałym ważnym jego elementem, dlatego Wasi uczestnicy rozmów dostaną informację, że wiadomość została usunięta, ale każdy rozmówca nadal będzie mógł ją zgłosić administratorom. Zatem wiadomość pomimo usunięcia nadal pozostanie na serwerze usługi.

Jak usunąć wiadomość dla wszystkich? Funkcja “Usuń dla wszystkich” kryje się pod trzema kropeczkami (Więcej), po kliknięciu w “Usuń” pojawi się małe okno z możliwością wyboru usunięcia tej wiadomości… Taka mała rzecz a cieszy.

Polecane produkty

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o